5 nemme måder at undgå indre ro

Publiceret af den 18 mar 2010 | i Holdninger

Undgå overraskelser og få uro i dag

Indre ro er en tilstand du ikke behøver at havne i. Der er en håndfuld nemme tips du kan gøre allerede i dag, for at undgå den overraskelse at stå midt i “orkanens øje” med ro og overblik. Det handler primært om, at tage skeen i den anden hånd og gøre en aktiv indsats. Hold fokus på følgende fem guldkorn i det daglige.

1. Vær ligeglad

Vær bekymret

God uro giver hovedpine. Jo mere hovedpine, jo mere uro.

Lad være med at tro på noget som helst og særligt at tingene kan blive bedre. Og specielt ikke på, at en indsats, stor som lille, kan føre til bedre resultater. Start med at sætte et eksempel ved at være rigtigt irriterende og djævelens advokat uden grund på arbejdet. Vær på tværs uden at have et mål og vær ligeglad med konsekvenserne. Det giver en spirende uro og på sigt ukontrolleret kaos omkring dig.

2. Læg hjernen derhjemme

Sørg for at have så lidt til at stimulere dig såvel intellektuelt, følelsesmæssigt og fysisk som muligt. Det er klart det nemmeste at lægge hjernen af derhjemme og tage på arbejde, eller hvor du nu går hen, uden at gide at tænde for lyset på førstesalen. Snigende men hurtigt bliver din tilstand ugidelig, og det vil hjælpe dig med at opnå en uro over manglende mening med tilværelsen eller god klassisk skyldfølelse over mindreværd.

3. Giv den gas som en gal

Sørg for altid at have mindst ti vigtige projekter igang – samtidig – og brug 24 timer i døgnet på at tænke over nye projekter, finde på nye produkter og finde på måder til at komme i mål med alle projekterne på én gang, hurtigt og gerne i går. Det gør ikke noget, at du springer over hvor gærdet er lavest, bare du går efter målet. Glem høflighed og almindelig skik og moral, det er for vattede og småfedtede .

4. Brænd penge af

Der er næsten ikke noget bedre middel til at stresse hele apparatet, kroppen og sindet, end at sørge for at bringe de tre basale fundamenter for det daglige liv i fare: Hjem, familie og arbejde. Sørg for at bruge rigtigt mange penge, så du er nødt til at arbejde meget hårdt for at kunne følge med. Det sætter en kædereaktion af lavt selvværd i gang og du vil snart opnå at skabe splid i familien og gøre hjemme-basen utryg. Hvis du rammer rigtigt, så vil du ryge ud i misbrug, og den nedadgående uro-spiral kan derefter holde sig selv ved lige – helt uden dig.

5. Vær bekymret

Du kan til enhver tid opnå den klart bedste uro ved at være bekymret. Sørg for at bekymre dig om ting, du ikke kan gøre noget ved, og ikke kan komme til at ændre. Der er nok at tage fat på: Kan dine kolleger lide dig i morgen? Taber du din mobil i toilettet? Vil du beholde dit job måneden ud? Får du snart stjålet din pung? Det er de små ting der tæller i store mængder. Sørg for, at de helt små ting bliver lige så vigtige og afgørende for din opretholdelse af livet, så der ikke er forskel på bekymringer for liv og død kontra ting, som har meget lille risiko for at ske.

Det er dit liv

Jeg håber disse fem gode råd giver dig noget at tænke over og noget konkret at arbejde med, så du kan lægge dit liv om til en meget mere urolig, stresset og nervøs omgang uro.

Og skulle du alligevel komme til at meditere, slappe af, finde fordybelse og opnå indre ro, så er det i hvert fald ikke min skyld. Men du er velkommen til at bede om flere råd.

God fornøjelse.

– Egil Rausner

skriv kommentar

Trackback URI | Kommentarer på RSS

Besvar

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.